Viktminskning


Göran Carlberg

Personlig coach


Guldmedaljör i

Coach-SM 2006

Viktminskning på ditt sätt

Som personlig coach hjälper jag dig att hitta ditt sätt att nå dina mål när det gäller kost, träning och hälsa.

Det finns många sätt att nå och behålla sin idealvikt och må bra. Det finns mycket litteratur på marknaden om fettförbränning, GI-metoden, träning för att gå ner i vikt och så vidare. Många metoder är bra, det gäller att hitta ett sätt som passar dig bäst.

 

Det behöver inte vara särkilt krångligt. Vi börjar med att titta på vad du äter och hur du rör dig idag. Utifrån det får du bestämma vilka konkreta ändringar du vill göra för att din energiförbrukning skall bli större än ditt energiintag. Behöver du mer kunskap om vad som är bra och mindre bra att äta, så hjälper jag dig med det. Likaså om du vill ha råd om kost i samband med träning. Den viktigaste delen är att jag coachar dig i att hitta din egen strategi. Sedan hjälper jag dig att hålla fast vid din strategi eller vid behov korrigera den så att du kan nå dina uppsatta mål.

 

För att du skall få en varaktig viktminskning hjälper jag dig att hitta ett sätt att äta och röra dig som känns så bra att du kan tänka dig att fortsätta med det resten av livet. Annars finns en risk att det bara blir ett tillfälligt krafttag utan bestående effekt.

 

Hos oss människor finns ett inneboende motstånd mot förändring. När vi skall göra nya saker kräver det mycket mer energi än när vi följer invanda mönster. Modern hjärnforskning pekar på några förutsättningar som har positiv inverkan när vi skapar nya vanor*:

 

  • Att förändringen bygger på egna insikter
  • Ett bevarat fokus, vilket kräver påminnelser och upprepning
  • Att positiva resultat uppmärksammas

 

Min coaching har dessa tre delar som utgångspunkt. Jag coachar dig hela vägen. Många som försöker gå ner i vikt kommer av sig när yttre omständigheter dyker upp som hindrar dem att fortsätta ha fokus på sin strategi och sina mål. Det kan vara problem i familjen eller på jobbet, sjukdom eller något annat som rubbar balansen. Som personlig coach ser jag till helheten och jag coachar dig i alla delar av din tillvaro. Du kommer att kunna ta dig an problem som dyker upp och ändå fortsätta att ha fokus på ditt mål.

 

Jag har i grunden akademisk utbildning inom både medicin och beteendevetenskap vilket hjälper mig att hålla ett helhetsperspektiv som coach inom kost, träning, hälsa och viktminskning.

 

 

Ring mig gärna på 070-5190620 eller skicka ett mail till info@carlbergcoaching.se

 

 

 

*The neuroscience of leadership - Strategy & Business, May 06 - David Rock, Jeffrey Schwartz

Göran Carlberg

Professional certified coach (PCC), ICF
KONTAKT


Email:

info@carlbergcoaching.se


Mobil:

+46 (0)70 5190620


NAVIGERA

 

Hem

 

Om mig

 

Tjänster

 

Om coaching

 

Kontakt

 

Copyright © 2018 Göran Carlberg Coaching